Schleinitz, 22.7.2017

Schleinitz 2904 m

PD Rašica
udeleženci: Mili: Vesna, Vasja, Robi, Mihela, Andreja, Tomaž, Ivan, Jani
trajanje: 7 h 45 min
višinska razlika: 1200 m
dolžina: 13, 5 km

Cel teden je trajala borba z vremenom za soboto, na koncu pa je le kazalo, da bo sicer oblačno, a suho. In tako smo se s kombijem odpeljali proti Lienzu.

Na poti je občasno rahlo deževalo in ko smo se približevali Lienzu je kazalo še slabše. Nočno deževje je nekoliko kasnilo in se razvleklo v jutro.

Ker smo v Sloveniji kavo izpustili in da pridobimo na času, smo šli na kavo v Lienzu. Nato smo še malo iskali cesto na smučišče Zettersfeld nad Lienzom in tako pridobili še nekaj časa.

Rahlo je deževalo vse do nekaj minut pred našim parkiriščem. In glej ga zlomka, dež nato popolnoma odneha. Jasno, vodnik je parkiral natančno ob pravem času.

Vzpon smo začeli po robu smučišča, po travah, ki so poleti pašniki. Šli smo mimo umetnega jezera Lackenboden, vse do vrha smučišča.

Vreme se nekoliko izboljša, a vrhovi, sploh naš, so v oblakih. To nas ne prestraši in na vrhu smučišča nadaljujemo po pobočjih vrha Goiselemand.

Pri jezerih Neualplseen smo naredili pavzo, smerna tabla pravi še uro in pol do vrha. Od tu smo kmalu prišli v meglo, travnato podlago so zamenjale granitne skale in balvani.

Kar dolgo smo se prebijali čez to skalovje, po odlično markirani poti, kar je v tej megli sploh prišlo prav.






Po štirih urah smo prišli do križa. A vrh je še malo naprej. Prvotni plan je bila krožna tura, kjer bi tu nadaljevali po grebenu.

A vremenske razmere, slabost ene in rahla poškodba druge udeleženke, so narekovali sestop po poti pristopa.

Previdno smo sestopili čez morje granitnih balvanov in malo nad jezerih Neualplseen prišli iz megle. Pravzaprav se je nižje naredil prav lep sončen dan.

Le naš Schleinitz, hišna gora Lienza, se je ves dan skrival v oblakih. Tako smo po slabi osmih urah v sončnem vremenu končali turo.






Če smo mislili, da bo gorska cesta zaradi odprte rampe zjutraj zastonj, smo se ušteli, 13 € računajo za kombi.






Ustavili smo se še na pijači v Lienzu, kjer je pogled na Google Traffic razkril rahlo štalo na Turski avtocesti in pred predorom Karavanke.

Sledil je obvoz mimo Belega jezera, skozi Šmohor, Trbiž in Kranjsko Goro, do analize ture v pizzeriji Gorenc v Kranju.

Spisal Tomaž 







Ni komentarjev:

Objavite komentar