Dobrča, 14.2.2010

Dobrča, 1634 m
Koča na Dobrči, 1478 m


udeleženci: Grega, Renata, Robi, Tadej, Tomaž
trajanje: 6h 42m
višinska razlika: cca 1000 m

Spet nedelja in spet pot pod noge. Zbor ob sedmih na standardni lokaciji in takoj po vrhniški minutki se odpravimo mimo Voklega v vasico nad Tržičem.





Pohod na Dobrčo se je začel z meglico, zimskimi temperaturami, ter strmim klanecem na katerem se marsikdo premisli in pospravi sendvič raje v nahrbtnik.





Vrh je dokaj obiskan in gaz do kolen je bila kar lepo narejena celo pot. Ob težkem pričakovanju koče smo jo po slabih dveh uricah res ugledali in prav tako sončne žarke za celih 15 minut.

Vztrajna vodička nas je nato z urnim tempom gnala na sam vrh ter lepo popisala v knjigo. Robi je dokazal da mu res manjka plavanja, ter spotoma izvedel skok "na ploh u ceuc".

Mudilo se nam je naprej .... na Tržiške škampe... V urci smo se okrepčali ter v zahvalo za vodenje na vrh vodički podarili nekaj planinske literature.





S polnimi želodci smo se polžki odkotalili proti dolini, kjer na poti s Tadejem ugledava lovsko opazovalnico. Prav zanimivo vendar z nje sva zagledala čez par minut tri divje Karibuje kako drvijo proti dolini.

Skobacamo se v avto in na pol odspimo do Ljubljane. Za finiš se nam je pod Šmarno goro še en stari ata pobližje pogledal v stransko ogledalo in lepa nedelja je mimo.

Spisal Grega






Ni komentarjev:

Objavite komentar