Dobrča, 11.6.2016

Dobrča 1634 m,
Koča na Dobrči 1478 m

udeleženci: Lana, Katja, Robert, Ivan, Tomaž
trajanje: 4h 25 min
višinska razlika: 965 m
dolžina: 10 km

Turo na Hajnžev Praprotnik / Zeller Praprotnik smo dvakrat prestavili in na koncu zaradi nestabilnega vremena pristali pri nadomestni turi na Žingarico / Singerberg.




Z vsako prestavitvijo se je redčilo število udeležencev in na koncu nas je ostalo samo pet, za en osebni avto. Ob šestih zjutraj smo se odpeljali proti Ljubelju in se vmes ustavili še v Tržiču na jutranji kavi.



Ker vreme ni bilo tako slabo, smo med vožnjo proti Ljubelju še računali da bi nam morda vseeno lahko uspel Hajnžev Praprotnik. A na Ljubelju so se naši avstrijski načrti razblinili.

Ker Avstrijci že od oktobra izvajajo mejno kontrolo, smo tudi tokrat pokazali osebne izkaznice. Pravzaprav štiri in eno vozniško dovoljenje.

Policista je vozniška zmotila, zahteval je osebno ali potni list, česar pa udeleženka ni imela in tako nas je obrnil nazaj v Slovenijo. Na naši strani tunela smo malo tuhtali kam zdaj in se odločili za Dobrčo.

Odpeljali smo se do Brezij pri Tržiču in parkirali na praktično praznem parkirišču. Zaradi slabe vremenske napovedi obiskovalcev ni bilo toliko, kot jih je ponavadi, a čisto sami tudi nismo bili.

V približno dveh urah in petnajst minut sm oprišli na vrh Dobrče. Tu smo pomalicali in zaradi pomanjkanja razgledov izpustili Šentanski vrh. Sestopili smo do koče in nato nazaj v Brezje.

Na turi je nekajkat celo posijalo posijalo sonce, predvsem pa nismo bili mokri. In konec koncev nam je vseeno uspela lepa tura, kjub rahlemu avstrijskemu preseravanju znotraj Schengena.

Spisal Tomaž



Ni komentarjev:

Objavite komentar